Цигарки у Новій Зеландії коштуватимуть 100 доларів за пачку

— 25 квітня 2012, 12:36

Влада затвердила план, згідно з яким щорічно ціна цигарок у країні буде підвищуватися. Чиновники готові дійти до того, щоб підвищити вартість однієї пачки сигарет до ста доларів, повідомляє Вести.ru із посиланням на Sky News.

Так, за одними даними, цигарки можуть подорожчати уже до 2020 року, за іншими - до 2025-ого. Дійти цього влада країни планує за допомогою однієї з двох економічних стратегій. Обидві з них полягають у тому, щоб поступово підвищувати ціни на тютюнові вироби.

Відповідно до першого плану, вартість пачки буде щорічно підвищуватися в середньому на 30%. Таким чином, через кілька років ціна однієї сигарети може досягти 4-5 доларів. За пачку тютюнових виробів курцям доведеться викласти 100 доларів.

Другий сценарій більш лагідний. Влада буде щороку підвищувати вартість "вбивчої продукції" на 10%. В цьому випадку, пачка цигарок до 2024-ого року буде коштувати 40 доларів.

Схвалений урядом план може вступити в силу вже в 2013-ому році. Чиновники чесно зізнаються, що схиляються до більш суворого варіанту розвитку подій.

Політики кажуть, що за допомогою настільки драконівських норм викорінять куріння раз і назавжди, тому що сигарети стануть не по кишені для переважного числа населення.

Крім того, влада збирається заборонити курити водіям автомобілів, в яких перебувають діти, посилити кампанію по боротьбі зі шкідливою звичкою за допомогою ЗМІ, а також заборонити продавати сигарети в магазинах Duty Free. Про реакцію курців нічого не повідомляється.

Реклама:

Головне сьогодні