Жахіття за склом: студентка показала, як катують тварин під час тестування косметики

— 25 квітня 2012, 14:07

Страшний перфоменс для перехожих тривав 10 годин, протягом яких дівчину силоміць годували, робили ін’єкції, мастили різними засобами та крапали в очі.

Про це пише The Daily Mail.

Рот Жаклін утримували відкритим за допомогою металевих гаків. Під час примусового годування дівчина намагалася пручатися, давилася та кашляла. Для одного з дослідів їй поголили частину голови.

У цей самий час у якійсь лабораторії те ж саме відбувалося з якоюсь твариною, на якій тестували нову дорогу туш для вій. Різниця в тому, що по завершенні експериментів студентка Університету Оксфорд-Брукс одяглася та пішла додому, а на тварину чекала смерть, пише видання.

"Сподіваюся, це посіє в людях зернятко розуміння, щоб вони справді замислилися про те, що вони купують та чого варте виробництво (такої продукції)", - каже Жаклін.

Тестування косметичних засобів на тваринах уже кілька років як заборонене в Євросоюзі, одначе легальним лишається продаж товарів, перевірених на тваринах десь-інде, каже представник компанії Lush, яка надала для спектаклю свою вітрину.

"Немає виправдання тому, що тваринам завдають болю заради створення помади чи тіней для повік", - наголошує речниця Товариства захисту тварин Венді Хіггінс.

Реклама:

Головне сьогодні