У Росії підлітка-гея "лікували" від гомосексуалізму в наркологічній клініці

— 26 квітня 2012, 17:46

У блогосфері з'явилася інформація про те, що 16-річний Іван Харченко безпідставно утримується в "Клініці Маршака" протягом 10 днів. Цю інформацію поширили його друзі та однокласники.

За їхніми словами батько юнака не зміг змиритися зі звісткою про те, що його син - гей, і таким чином вирішив ізолювати сина, повідомляють Вести.

Автор блогу exquisite8 наводить таку інформацію: Іван розповів своїм друзям і однокласникам, що він гей, і всі цю новину сприйняли нормально, ніякої агресії ні у кого не виникло.

"Але його батьки явно не підтримали його вибір, мати поставилася більш лояльно, а батько сприйняв цю інформацію з негативом. Після чого ми часто чули його погрози по телефону Івана. Батько погрожував згноїти його в тюрмі, в психлікарні, аби зробити "нормальним" .

Але найбільше нас вразила його фраза: "Краще ти будеш овочем або інвалідом, але не геєм!", - йдеться в листі, поширеному друзями Івана Харченка.

Вони підкреслюють, що юнак не давав згоди на лікування і госпіталізацію, і згідно закону про охорону здоров'я громадян РФ, він має право відмовитися від лікування і покинути клініку.

Тому, за їх словами, його госпіталізацію у клініці можна класифікувати як викрадення, обмеження свободи і насильницьке утримання. За їхніми даними, Івана помістили в палату без ручок на вікнах, до того ж, йому робили уколи, після яких у нього з'явилися проблеми з пам'яттю. У той же час, те, що хлопець не вживав наркотики, підтвердили аналізи, стверджують автори листа.

За інформацією, яка швидко поширилася в соцмережах і гей-спільнотах, це не перший випадок насильства в сім'ї Івана Харченка. Повідомляється, що батьки замикали його у будинку, відбирали ключі. Іван боявся батька, тому, коли той запропонував юнакові з'їздити на прийом до психолога, він погодився. Однак під виглядом візиту до психолога батько відвіз його в наркологічну клініку.

Крім того, незадовго до того, як потрапити в клініку, молодий чоловік розповів своїй приятельці про те, що батьки відвезли його до якоїсь чаклунки, щоб "вигнати гомосексуального біса".

ЖЖ-користувач granya пише: "Спочатку опублікована інформація дуже сильно нагадувала фальшивку, проте через добу з'явилися дані про ім'я 16-річного підлітка, а також ім’я і місце роботи його батька. Крім цього, мені вдалося знайти сторінку хлопця на сайті "ВКонтакте", створену більше року тому і вона підтверджує, що її власник – відкритий гей".

Історія про примусову госпіталізацію не залишила байдужими представників інтернет-співтовариства.

Допомогти Івану зголосився блогер і фотограф Дмитро Алешковський, а представляти інтереси молодої людини погодилася адвокат Віолетта Волкова.

Блогери, журналісти та правозахисники буквально влаштували облогу біля "Клініки Маршака".

У результаті, їм вдалося визволити Івана і відвезти його додому. У своєму мікроблозі Алешковський згадав, що у клініки немає ліцензії на педіатричну діяльність, а отже 16-річний юнак не може проходити там лікування.

В результаті, в його "Твіттері" з'явилася такий запис: "Іван залишився у мами в доброзичливій сімейній обстановці. Ура Ми врятували його!".

Реклама:

Головне сьогодні