Вибухи у Дніпропетровську. Фото. Відео

У п’ятницю у Дніпропетровську з інтервалом у півгодини прогриміло 4 вибухи. Загалом відомо, що постраждало 25 осіб. У самому Дніпрлопетровську говорять про 10 вибухів, але правоохоронці цю інфорамцію не підтверджують. У обласному управлінні міліції повідомили, що саморобні вибухові пристрої були закладені на трамвайних зупинках по маршруту 1 трамвая.

Як розповіла "Українській правді. Життя" дніпропетровський журналіст Ольга Журавель, станом на 17 годину вечора п'ятниці "у місті досить пусто, люди намагаються не виходити на вулиці. Через вибухи міст перекритий. Наприкінці робочого дня люди не можуть потрапити на інший берег додому".

"Після вибуху міліція та МНС прибули на місце події хвилин за 5, швидка допомога – десь за 12. але це центр міста, тому не дивно, що вони зреагували швидко", - розповіла журналіст.

Як все було

Усі чотири вибухи пролунали у центрі міста у сусідних кварталах.

Перший пролунав на трамвайній зупинці о 11.50 на проспекті Карла Маркса. За повідомленням МНС, постраждало 13 людей.

Другий вибух пролунав о 12.20. Біля кінотеатру "Родіна" невідомий предмет розірвався в урні для сміття. Повідомлялось, що постраждало 11 людей, з них 9 – діти.

Третій вибух пролунав о 12.20 біля центрального входу в парк "Глоби". Постраждало двоє прохожих. Потерпілих доставили на швидкій у реанімацію обласної лікарні ім. Мечникова. За словами медиків, у постраждалих є поранення і вони знаходяться в шоковому стані. Однак загрози їх життю немає.

Четвертий вибух стався о 13:02 по проспекту Карла Маркса, 70, на вулиці. Вибухнула урна для сміття

За попередніми даними, жертв та постраждалих від цього вибуху немає.

Очевидці подій повідомляють, що вибухи стались не тільки у центрі міста, на трамвайних зупинках, а й на Лівому березі. Ще один вибуховий пристрій, який не спрацював, було знайдено на вулиці Сєрова. За останніми даними правоохоронців, щонайменше дев'ятеро людей серйозно поранені.

За словами кореспондента Радіо Свобода, у місті почалася паніка. Центр Дніпропетровська оточили правоохоронці. Керівники загальноосвітніх шкіл призупиняють заняття і просять батьків терміново забрати дітей додому. Мобільний зв'язок не працює.

По Дніпропетровську роз'їжджають БТРи. Фото твіттер-користувача Rashad Tagiyev

Другий вибух на вулиці Столярова. Розповідь очевидця

Третій вибух. Розповідь очевидця

За фактом вибухів у Дніпропетровську порушено кримінальну справу за статтею "теракт".

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 258 КК України (терористичний акт), порушила прокуратура Дніпропетровської області.

У повідомленні також сказано, що, крім міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, до до Дніпропетровська вилетіли заступник генпрокурора Віктор Войцишен, перший заступник голови служби безпеки Петро Шатковський, працівники центрального апарату МВС та СБУ.

За матеріалами Радіо Свобода, http://dp.vgorode.ua

Фото користувачів Твіттера, УНІАН, Радіо Свобода, http://dp.vgorode.ua

Реклама:

Головне сьогодні