Фото-кпини: замбійська космічна програма, що так і не здійснилася

— 29 квітня 2012, 10:00

Рішуче налаштований учитель початкової школи оголосив, що розпочинає замбійську національну космічну програму. У планах Нклосо було направити до червоної планети апарат із дванадцятьма астронавтами та десятьма котами на борту.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Неподалік від столиці він облаштував тренувальний табір. Добровольці, вбрані в комбінезони та британські військові каски, залазили в діжки та скочувалися в них із пагорбів, готуючи себе до випробувань міжпланетної подорожі.

Нклосо звернувся до ЮНЕСКО із проханням надати грант для втілення його програми. Також він запевнив, що його вихованці, коли долетять до Марсу, не силуватимуть тамтешніх жителів до прийняття християнства.

На жаль, ЮНЕСКО на прохання Нклосо не відгукнулася. Ще однією халепою стала вагітність 17-річної дівчини, що тренувалася в таборі. Обурені батьки забрали потенційну астронавтку додому.

Якою могла б бути фотохроніка замбійської космічної програми, придумала іспанський фотограф Крістіна де Міддель та створила серію жартівливих фото під назвою "Афронавти".

Реклама:

Головне сьогодні