Найтихіше місце планети: людський рекорд – 45 хвилин

— 4 квітня 2012, 19:30

Як підтверджує Книга рекордів Гіннеса, найтихішим місцем на Землі є звукопоглинаюча камера, що знаходиться в Лабораторіях Орфілда в американському штаті Міннесота.

Вона поглинає 99,99% % усіх звуків, пише The Daily Mail.

Жодна людина ще не змогла висидіти в камері довше, ніж 45 хвилин. Надто довге перебування в цілковитій тиші навіть загрожує відчайдухам галюцинаціями.

"Коли стає тихо, вуха пристосовуються. Що тихіша кімната, то більше речей ви чуєте. Ви почуєте власне серцебиття, іноді можете почути власні легені, почути, як голосно буркоче ваш живіт… У звукопоглинаючій камері ви самі стаєте звуком", - каже засновник компанії Стівен Орфілд.

Відсутність звуків спричиняє в людини дезорієнтацію, вона втрачає "підказки", потрібні для того, щоби рухатися і тримати рівновагу. Своїм гостям фахівці лабораторії пропонують поєднати тишу з темрявою, і краще, коли "піддослідні" під час свого експерименту сидять.

Таке випробування проходять астронавти NASA, адже космос – це як гігантська звукопоглинюча камера, пояснює Орфілд. У лабораторії також проводять найрізноманітніші досліди, що стосуються звуків.

Цікаво, що послугами лабораторії свого часу користувалися виробники мотоциклів Harley-Davidson, розглядаючи можливість зробити залізних коней тихішими. Одначе, на жаль, чи на щастя, голосу "харлеї" ще не втратили.

Реклама:

Головне сьогодні