Виробники віскі зіткнулися з нестачею води

— 10 травня 2012, 16:24

Північний схід Шотландії страждає від нестачі води. Вперше за 170 років місцеві жителі і виробники віскі зіткнулися з проблемою посушливої весни. Непередбачуваність природи стала причиною скорочення кількості віскі, що виробляється в даному регіоні, на 40%.

Вода з річки Спей активно використовується для розведення спиртів на виробництві. Зараз виробники віскі сподіваються на сприятливі погодні умови, інакше при зростаючому попиті на віскі, може виникнути його дефіцит, що спричинить за собою зростання цін.

Проблеми з водопостачанням на поля додають клопоту і місцевим фермерам, що вирощують солод. Шотландські виробники віскі стурбовані також тим, що деякі алкогольні компанії-монополісти активно скуповують землі в інших країнах, з наміром створити там віскокурні.

Якщо тенденція вивезення сировини з Шотландії та розливу віскі за межами країни розвинеться ще більше, невеликі місцеві підприємства не зможуть залишатися конкурентоспроможними.

Виробникам віскі залишається сподіватися, що дощі в Шотландії все ж підуть, і любителі віскі будуть і надалі насолоджуватися улюбленим напоєм з ароматом острівного торфу і смаком солоного моря.

Реклама:

Головне сьогодні