На околиці Фастова знайшли яму з людськими ногами і органами

— 14 травня 2012, 16:27

Як пише "Комсомольська правда", яму знайшов школяр, гуляючи з собакою біля кладовища.

17-річний Едік помітив на околиці глибоку яму, заглянув всередину і ледь не втратив свідомість: у ямі лежали людські ноги та інші органи.

За даними видання, цвинтар знаходиться на околиці села. З одного боку кладовища, ніби під лінійку, могили з табличками: особистість невідома.

"Судячи з кількості невпізнаних трупів, їх сюди звозять зі всієї округи. Серед дерев повалений паркан – обгороджена територія приблизно 8 квадратних метрів, в середині глибока, але невелика в діаметрі яма, викладена цеглою. Все відкрито", відзначає видання.

"Два дні тут міліція копошилися, діставали щось, досліджували, але потім зібралися і поїхали. Що це за місце, ніхто нам не розповів. Але я не раз бачив, як сюди приїжджала машина швидкої допомоги", - розповів місцевий житель Леонід.

У центральній Фастівській лікарні сказали, що яма – їхня.

"Ця яма наша, і наші санітари скидають туди біологічні відходи після операцій. Існує вона давно. До цього дня все було добре, поки якісь вандали не розгромили огорожу і не зірвали кришку. Ось хлопчик на неї і натрапив", - розповів заступник головного лікаря.

Медики кажуть, могильник зроблений легально і небезпеки для оточуючих не несе. Мовляв, лікарні виділили земельну ділянку, на якій був побудований бункер. Біоматеріал, перед тим як помістити в сховище, загортають у пакети, заливають формаліном і посипають хлоркою.

"Ми неодноразово ставили питання перед міською владою про купівлю муфельної печі. Але коштує ця апаратура 250 тисяч гривень. Для нас – непідйомні гроші. Місто коштів теж не дає. От і вирішили побудувати спеціальне сховище", - пояснив лікар.

Однак СЕС таке рішення лікарні просто шокувало.

"Наші спеціалісти виїжджали в Бондарі. Чесно кажучи, ми були шоковані від побаченого. Так робити категорично не можна. Як можна ховати біологічні відходи на діючому кладовищі?", - сказав завідувач санітарно-гігієнічним відділом Київської обласної СЕС Владислав Збанацький.

Він додав, що за результатами перевірки керівництво Фастівської клініки притягли до відповідальності.

Нині прокуратура вирішує, чи порушувати кримінальну справу. І найближчим часом лікарня зобов'язана скласти договір з організаціями, які будуть займатися утилізацією останків, поки там не встановлять муфельну піч.

Реклама:

Головне сьогодні