"Укрзалізниця" стверджує, що "Хюндаями" їздити недорого

— 23 травня 2012, 16:22

Про це заявили в адміністрації "Укрзалізниці", пише Сегодня.

"Проїзд у швидкісних поїздах Hyundai значно дешевший, ніж літаком, і не набагато дорожчий, ніж автобусом в зазначених напрямках. На аналогічні відстані в Росії вартість проїзду вища у швидкісних поїздах в три рази, у звичайних купейних вагонах - в шість разів", - зазначено в повідомленні УЗ.

Крім того, в "Укрзалізниці" вважають, що у пасажирів залишається вибір - подорожувати традиційними нічними потягами (тарифи на проїзд у плацкартних вагонах не змінювалися з 2009 року), або віддати перевагу швидкісним поїздам.

"Укрзалізниця" також підкреслює, що наразі вартість проїзду в поїздах далекого прямування у внутрішньому сполученні (в купе і плацкарті) не покриває витрат залізничного перевізника в повному обсязі.

Так, за чотири місяці поточного року доходи покрили витрати лише на 30%.

"Тобто, якщо б тарифи відповідали економічно обґрунтованому рівню рентабельності, то за проїзд у поїздах далекого прямування у внутрішньому сполученні пасажирам довелося б платити в три рази більше, тобто квитки на плацкарт і купе не були б дешевшими, ніж на нові потяги Hyundai", - повідомила "Укрзалізниця"

Крім цього, зазначили у відомстві, при формуванні тарифу враховується і рівень комфортності.

"У новому рухомому складі рівень сервісу буде значно вищим, ніж в зношених поїздах, адже 50% існуючого парку пасажирських потягів "Укрзалізниці" експлуатуються близько 30 років", - резюмувала Держадміністрація.

Реклама:

Головне сьогодні