Африканські вина перевірять на дотримання прав людини

— 24 травня 2012, 14:43

У цьому році вина з Південної Африки будуть маркуватися особливим, відмінним від інших пляшок чином. Вони будуть забезпечені спеціальною етикеткою, яка підтверджує, що власники виноробень не експлуатують своїх працівників.

Щоб отримати відповідну позначку і заслужити статус організацій, де практикується ведення чесної трудової практики, компанії повинні будуть відповідати строгим критеріям, розробленим Асоціацією етичного винного бізнесу (Wine Industry Ethical Trade Association або WIETA).

Директор WIETA Лінда Ліппароні пояснює, що нова етикетка не тільки засвідчує, що виноробна компанія дотримується закону та етики, але і захищає виноробів від поганої репутації їх недобросовісних колег з ПАР: люди повинні розуміти, що не всі південноафриканські виноградарі експлуатують своїх співробітників.

Експерти WIETA будуть досконально вивчати ситуацію з правами працівників на кожній виноробні в ПАР, яка побажає отримати статус справедливого роботодавця, а також періодично читати лекції по трудовому законодавству. В результаті між Асоціацією та виноробнею буде підписана угода, яка буде щорічно оновлюватися.

Реклама:

Головне сьогодні