Україна здобула першість на фотоконкурсі про здоров’я

— 25 травня 2012, 14:13

Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на сайт BD (Becton, Dickinson and Co.).

Серія про туберкульоз Дондюка була відзначена у категорії "Найкраща світова історія за темою здоров'я". Він оримає премію у розмірі 5 тис. доларів. "Максим Дондюк вдається до фото як до засобу привернення уваги до актуальних питань, які занадто довго були проігноровані з боку суспільства, влади та ЗМІ", - зазначає оргкомітет конкурсу.

Більше фото Максима Дондюха та фото робіт з серії "Епідемія туберкульозу" читайте у статті "Смерть в об'єктиві"

Максим Дондюк - не єдиний фотограф, чиї роботи про Україну завоювали прихильність журі Healthy World Photo Competition. Відомий фотограф Брент Стертон отримав заохочувальну премію за висвітлення теми ВІЛ-інфікованих.

Фото Брента Стертона

"Серія Стертона щодо боротьби з ВІЛ/СНІД в Україні привертає увагу до країни з найвищим рівнем захворюваності у Європі"

Решту лаврів Healthy World Photo Competition розподілили між собою фотографи, які присвятили свої роботи глобальним хворобам світу.

У категорії "Найкращий світовий знімок на тему здоров'я" переміг Бен Депп (Ben Depp), яий зафіксував хворого на холеру П'єра Берлізара під час перебування в одній із лікарень Гаїті.

У Фозана Еджази (Fauzan Ijazah) - заохочувальна премія за світлину на тему охорони здоров'я. Індонезійський фотограф зафіксував, як мешканців пакистанського селища навчають правильно мити руки.

Амі Вітале і Лорен Малкані були відзначені за найкращу мультимедійну роботу. Вони розповіли світові про позитивні миті життя у Сьєрра-Леоне, що має одні з найвищих показників материнської смертності в світі. В 2009-му році, за статистикою, під час вагітності тут померла кожна восьма жінка.

Провідна ідея BD – за допомогою фотографії донести факти та історії про широкий спектр захворювань, у боротьбі з якими значну роль відіграють люди, препарати та ініціативи. Роботи переможців в рамках спільної експозиції демонструються в усьому світі.

До складу журі цьогорічного конкурсу увійшли візуальний редактор Washington Post Девід Гріффін, який раніше займав аналогічну позицію в National Geographic; фоторедактор Sunday Times (Великобританія) Джон Джонс, фоторедактор D2 Magazine Лара Матсен (Laara Matsen), начальник фотовідділу TIME Magazine Кіра Поллак та директор Redux Pictures Марсель Саба.

Це вже не перша перемога Максима Дондюка у міжнародному фотоконкурсі. Раніше документаліст із серією робіт про епідемію туберкульозу в Україні здобув гран-прі національної премії РФ "Лучший фотограф".

Він став фіналістом премії Photo Evidence Book Award 2012. У лютому цього року документаліст завоював "Премію досконалості" Picture of the Year International (POYi).Також мультимедійний проект Дондюка пройшов відбір до участі у 3-муLumix Festival for Young Photojournalism у Німеччині.

Реклама:

Головне сьогодні