Китайці боротимуться з дефіцитом дівчаток

— 29 травня 2012, 10:15

Як повідомило агентство "Синьхуа", проблемі дефіциту дівчаток було присвячене Всекитайське робоче засідання по боротьбі зі статевою диспропорцією в чисельності новонароджених в КНР.

Про це, з посиланням на ИТАР-ТАСС, пишуть Вести.ру.

Сьогодні на 100 дівчаток, які з’являються на світ у Китаї, припадає 120-130 новонароджених хлопчаків. Якщо така тенденція збережеться, за прогнозами Академії суспільних наук КНР, до 2020-го року 24 мільйони китайських чоловіків просто не зможуть знайти собі наречену та створити сім’ю.

Як відомо, дефіцит дівчаток виник внаслідок впровадження в Китаї політики обмеження народжуваності. Родини, яким дозволяється мати лише одну дитину, роблять свій вибір на користь хлопчика, позбавляючись дитини небажаної статі через аборт або ж віддаючи доньок до притулків чи просто викидаючи напризволяще.

Начальник держкомітету з демографічної політики та плановому дітонародженню Ван Ся під час засідання поставила завдання до 2015-го року знизити диспропорцію між хлопчиками та дівчатками до співвідношення 115 до 100.

ВІДЕО ДНЯ

Для цього вона запропонувала посилити пропаганду серед населення сучасних поглядів на шлюб, сім’ю та дітей. Також Ван Ся закликала активізувати боротьбу з порушеннями діючої в Китаї заборони на визначення статі майбутньої дитини.

Реклама:

Головне сьогодні