Іноземні ЗМІ: Секс-індустрія України очікує прибутків від Євро 2012

— 31 травня 2012, 16:29

Про те, чому сподівання українських жриць кохання загрібати гроші лопатою можуть не справдитися, пише Business World з посиланням на Agence France-Presse.

"Київські повії активно готуються до Євро 2012", - повідомляє один із українських "секс-сайтів".

Деякі нічні метелики навіть засіли за вивчення азів футболу та історії 16 країн, які братимуть участь у чемпіонаті, щоб, за потреби, запхати за пояс конкуренток.

За даними Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД, на території колишньої республіки СРСР живуть та працюють 52-83 тисячі повій. Причому 11 тисяч сконцентровані в столиці, Донецьк та Харків "відстають" і мають по 3 тисячі секс-працівниць, у Львові ж їх близько 2,5 тисячі.

Український жіночий рух FEMEN, "найбільш відомий своїми топлес-протестами", виголошує гасло "Україна не бордель!" та попереджає, що Євро 2012 потягне за собою хвилю секс-туризму.

Іншу думку має 24-річна працівниця одного з таємних київських борделів Наташа. Вона сподівається, що після футболу й пива в туристів ще лишиться бажання секс-пригод, і планує заробити собі на авто.

"Усі чоловіки однакові, і найважливіше для них – футбол та пиво, але вони ж не всю ніч питимуть", - зазначає вона.

Як прогнозує керівник благодійної організації Legalife, яка захищає права секс-працівників України, Олена Цукерман, багато повій на час Євро планують підняти свої розцінки. Зокрема VIP-дівчата, які володіють іноземними мовами, братимуть із туристів на 100 євро на годину, як зараз, а 200.

Щоправда, на думку Цукерман, сподівання дівчат навряд чи справдяться. Статистика каже, що надто великого попиту не буде, і борделі можуть зазнати збитків, як це сталося під час проведення чемпіонату 2006-го року в Німеччині.

"Досвід європейських країн доводить, що нема сенсу очікувати напливу секс-туристів. Іноземні фани радше питимуть пиво", - каже представник Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД Костянтин Перцовський.

Фанати ж, які все ж вирішать тісно поспілкуватися з українськими повіями, наражають себе на підвищену небезпеку, адже саме Україна має найвищі показники з ВІЛ/СНІД з-поміж країн Західної Європи та Центральної Азії.

За інформацією UNAIDS, наразі з вірусом живе щонайменше 350 тисяч українців. За результатами дослідження, проведеного Міжнародним альянсом з ВІЛ/СНІД у 2011-му році, ВІЛ-позитивними є 24% київських повій та 38% донецьких. Лише 60% секс-працівниць виключають можливість незахищеного сексу.

"Дев’яносто відсотків (клієнтів) кажуть, що не хочуть користуватися презервативом", - поділилася колишня повія Ірина.

До свідомості любителів футболу закликає й UEFA та вимагає "показати ВІЛ та СНІД червону картку".

Реклама:

Головне сьогодні