Бокал Мерло стимулює зростання корисних бактерій в кишечнику

22
31 травня 2012

Нещодавно іспанські вчені провели цікавий експеримент, для якого запросили 10 чоловіків середнього віку. Дослідження пройшло в три етапи, кожен з яких зайняв по 20 днів.

Щодня, протягом 20 днів першого етапу, чоловікам давали вживати по 255 гр вина сорту Мерло. Протягом другого етапу, їм щодня давали по 255 гр вина розведеного водою. А протягом третього етапу вони щодня випивали по 85 грамів джина.

Після закінчення кожного періоду у чоловіків брали лабораторні аналізи. І ось, що цікаве відзначили дослідники: після споживання Мерло у всіх чоловіків був відзначений істотне зростання кількості корисних бактерій на слизовій оболонці кишечника, які допомагають перетравлювати їжу і регулювати імунну систему, повідомляє Daily News.

Вчені припускають, що зростання корисних бактерій викликають поліфеноли, що володіють антиоксидантними властивостями. Тим не менш, лікарі закликають не зловживати спиртними напоями і навіть при вживанні червоного вина дотримуватися медичних норм.

powered by lun.ua