Учні винайшли веломобіль для прибирання у місті. Фото

— 14 червня 2012, 13:56

Над триколісним двірником працювали трохи більше року майже 150 осіб - не тільки керівники гуртків техтворчості, але навіть учні та їх батьки, пише Сегодня.

"Вже кілька років ми хотіли зробити веломобіль з причіпними пристроями, які будуть шліфувати паркет, качати воду і навіть розпилювати дерева. Почати вирішили з прибирального: спочатку учні приносили всілякі малюнки, на яких демонстрували своє бачення веломобіля.

Потім в інтернеті, книгах і журналах ми всі разом шукали, як реалізувати наші задуми", - розповів один з розробників харківського ноу-хау, директор ліцею Володимир Фролов.

Працює новинка для комунальників за принципом звичайного велосипеда: людина сідає за кермо, крутить педалі, а ззаду в цей час обертаються щітки, які й підмітають вулицю.

"Збирали веломобіль всім колективом, приміром, батьки подарували нам щітки від комбайна СК-4. Правда, коли збереться багато сміття, потрібно взяти совок, який теж передбачений в веломобілі, почистити ці щітки і їхати далі", - пояснює розробник.

Працівники профліцею впевнені, що їхній винахід стане прекрасною альтернативою для дорогої техніки, яка зараз прибирає вулиці Харкова. Адже веломобіль не забруднює повітря, та й в 20 разів дешевше європейських підмітальних машин: розробники оцінюють триколісне ноу-хау в 1500 грн.

Зупинятися на досягнутому харків'яни не збираються, тому незабаром до велодворніку приєднаються пила на колесах і велополіровщік паркету. Правда, як саме будуть працювати такі велосипеди, розробники тримають в таємниці.

Реклама:

Головне сьогодні