Chateau Lafite Rothschild використовує новий захист для своїх вин

— 18 червня 2012, 17:38

Це спеціальні наклейки з 13-значним ідентифікаційним кодом для вин Lafite 2009 року, причому кожна пляшка буде забезпечена своїм кодом, повідомляє Drinktime.ru.

Таку ж захисну систему від підробок будуть використовувати і для другого вина Chateau Lafite Rothschild - Carruades de Lafite 2010 року, і до інших вінтажів.

Крім того, в цілях боротьби з підробленими винами Lafite Rothschild активізував роботу з китайськими споживачами та бізнесменами, тому що подібна проблема особливо актуальна для цієї країни.

За повідомленням консультанта з експорту вин і міцних спиртних напоїв при французькому уряді Джеймса де Роун, кожна друга пляшка вина, яку здобувають китайські покупці, може виявитися підробленою.

Як стверджують фахівці Prooftag: "Ніхто точно не знає, наскільки серйозна проблема з підробкою вина. Тому Lafite чинять правильно, взаємодіючи з бізнесменами і кінцевими клієнтами з метою викорінити це негативне явище.

Проблема полягає в тому, щоб створити ідеальну систему ідентифікації вина, яка б працювала.

В 2010 році була розроблена перша система захисту від підробок для коньяку. Проте, шахраї навчилися використовувати і цю систему - вони беруть справжні пляшки з ідентифікаційними кодами і заливають туди підроблений коньяк.

Реклама:

Головне сьогодні