Чоловік покалічився на кримському атракціоні, бо порвались мотузки

— 17 липня 2012, 16:05

Стропа екстремальної забави "Катапульта" у Євпаторії обірвалася в той момент, коли 32-річний Віктор Шорохов був у повітрі на висоті 15 метрів, пише газета "Сегодня".

В результаті падіння він отримав не тільки важку травму хребта, а й переломи ребер, травми живота та черепно-мозкову. Зараз постраждалий перебуває в реанімації міської лікарні, медики оцінюють його стан як важкий.

Розслідуванням обставин першої за літо події зайнялися в Держгірпромнагляді (який і видає дозволи на експлуатацію атракціонів). Ремені, що утримували туриста, зараз проходять експертизу в міліції, і, залежно від результатів, власнику атракціону загрожує штраф або позбавлення ліцензії.

Заведено кримінальну справу по факту.

Як розповів заступник начальника Кримського управління Держгірпромнагляду Дмитро Кузічев, "Катапульта", що покалічила туриста, мала всі дозволи.

"Атракціони проходять перевірку раз на рік. Наприклад, якщо в апарата мінімальне навантаження 80 кг, то він навантажується на 160 кг (використовуються мішки з піском), і його проганяють протягом десяти циклів. Витримує - підписуємо дозвіл".

З початку сезону в Криму перевірений 191 об'єкт, 38 атракціонів дозвіл на роботу не видали через відсутність спецпідготовки у працівників або неправильного під'єднання деталей.

Реклама:

Головне сьогодні