Синоптиків Голландії каратимуть за хибні прогнози

— 18 липня 2012, 10:30

Відповідна ініціатива належить членам ради порту Хук-ван-Холланд, повідомляє Lenta.ru.

На думку представників муніципальної влади, неправильні прогнози негативно позначаються на веденні туристичного бізнесу. Невдоволення представників ради, зокрема, викликав прогноз, зроблений тиждень тому.

Тоді метеорологічне агентство KNMI, даними якого користуються голландські телеканали і газети, повідомило, що весь тиждень на більшості території країни йтимуть дощі і гримітиме грім.

Однак насправді погода була теплою і дощу майже ніде не було. Власник невеликого готелю в Хук-ван-Холланд підтримав ідею членів ради і заявив, що теж вважає за необхідне карати синоптиків за невірні прогнози.

"Останній прогноз був абсолютно неправильний, і це погано вплинуло на готельний бізнес - люди відмовилися від поїздок. Я вважаю, що синоптиків потрібно штрафувати за надання невірної інформації", - зазначив бізнесмен.

У свою чергу в KNMI зазначили, що радіо, телебачення і газети справді використовують вихідні дані агентства для складання своїх прогнозів і саме вони і повинні відповідати за те, збуваються прогнози погоди чи ні.

Реклама:

Головне сьогодні