Кіндер-сюрприз, праска й баклажан – речі "нон ґрата" в деяких країнах

— 22 липня 2012, 15:33

Таку пораду дає видання CNN, розповідаючи про те, які, здавалося б, цілком безпечні, речі заборонено ввозити до деяких країн.

Туристи Кріс Суіні та Брендон Лу тепер добре запам’ятають, що кілька шоколадних яєць Kinder Surprise, які вони намагалися провезти до Сполучених Штатів – це контрабанда. Причина заборони їх у країні – небезпечні дрібні деталі іграшок, що містяться всередині, і якими може вдавитися дитина.

Чоловіки протягом двох годин відповідали на суворі запитання на кшталт "Де ви придбали цей шоколад, сер?", "Сер, чи маєте ви про собі інші солодощі, про які ми маємо знати?", після чого "контрабандистів" відпустили.

До Індонезії суворо забороняється ввозити неліцензовані бездротові телефони.

Здавалось би, уряд мав би бути задоволений тим, що туристи самі дбають про свій захист від кусючих комах. Але в Нігерії все навпаки – якщо ви привезете з собою протимоскітну сітку, в аеропорті вас змусять викинути її в корзину для заборонених речей, причому разом із коштовностями та пляшками з мінеральною водою.

На Кубу не дозволяється ввозити електросковорідки, тостери та праски. У Китаї небезпеку вбачають у баклажанах та червоному перці.

До Малайзії забороняється ввозити більше ніж три одиниці нового одягу. Щоправда, невідомо, як саме митники перевіряють, чи дотрималися туристи правил, однак видання радить, про всяк випадок, хоча б трішки забруднити весь одяг, який ви візьмете з собою.

Привозити до Нової Зеландії музичні інструмент не забороняється, однак туристи мусять обов’язково забрати їх із собою, коли вертатимуться.

Про те, що в Сінгапурі заборонена жувальна гумка, вже багато хто чув. Однак видання вважає за потрібне нагадати – це не міська байка, так воно і є насправді.

Реклама:

Головне сьогодні