У Європі винороби виступають проти будівництва технічних споруд

— 23 липня 2012, 14:23

Масштабне будівництво колосального моста через річку Рейн в регіоні Мозель, викликало серйозну хвилю обурень серед місцевих виноробів. Вони вважають, що це безглузда і руйнівна споруда буде забруднювати найзнаменитішу річкову місцевість в Європі, і порушить екологічний баланс у регіоні.

Найбільше винороби й екологи бояться того, що будівництво моста змінить напрямок підземних вод, та виноградники не будуть більше одержувати потрібну вологу та почнуться зсуви грунту.

Відомий німецький винороб Dr. Loosen (Д-р Ернст Лоузен) вже виступив зі своїм протестом проти цього будівництва. Крім того, він вирішив привернути увагу споживачів вина до цієї проблеми. Тепер на кожну бутилу Ріслінга від Ernst Loosen буде надітий спеціальний ярлик з написом "Bridge Too Far".

Мозель

Якщо мозельські виноградарі протестують проти зведення мосту через Рейн, то виноробів з долини Рони обурила куди менш серйозна промашка влади. Вони схвильовані планами будівництва 18-метрової телевізійної антени на вершині знаменитого пагорба - в 50 метрах від каплиці Сан-Крістоф.

Виноградарі впевнені, що металева конструкція негативно вплине на естетичне сприйняття регіону, що в свою чергу позначиться на зниженні туристичного потоку - основного джерела доходів місцевих господарств. Винороби погрожують перекрити всі дороги, що ведуть до будмайданчику, щоб перешкодити початку робіт.

Але територія Ермітажу найближчим часом може отримати статус природоохоронного об'єкта, тому є ймовірність того, що будівництво антени не почнеться.

Реклама:

Головне сьогодні