У Азарова підвищили студентам "базову" стипендію

— 25 липня 2012, 15:47

Про це сказав віце-прем`єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко журналістам після засідання уряду, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні Кабінет міністрів ухвалив дуже важливе рішення про студентські стипендії. Ухвалено рішення, яке зняло ту проблему, що останнім часом обговорювалася. Базову стипендію студентам значно підвищено", - сказав він.

Тігіпко пояснив, що рівень базової стипендії для студентів був визначений у 2008 році, й надалі цей рівень перераховувався залежно від рівня інфляції, проте все одно розмір базової стипендії залишався незмінним.

"Зараз ухвалено рішення значно збільшити базовий рівень і стипендії практично залишаться на місці від середньої стипендії. Стипендії в навчальних закладах ІІІ-ІV рівня акредитації - 724,5 грн. Ухвалено рішення - 730 грн", - додав віце-прем’єр.

Раніше студентська профспілка "Пряма дія" заявила, що Кабмін вніс зміни до порядку індексації доходів громадян, через що фактичний розмір стипендій більш ніж третини студентів знизився у 1,5 рази.

Реклама:

Головне сьогодні