Тест

Німці винайшли рослинний замінник м’яса, який на смак не відрізниш від справжнього

Такий продукт розробили науковці з Інституту Фраунгофера поблизу Мюнхена, пише "Німецька хвиля".

"Ми можемо надавати нашому шніцелю дуже схожий на запах м'яса аромат. Це означає, що ми просто маємо додавати відповідні ароматизатори", запевняє розробник Флоріан Вільд.

За його словами, науковці роблять щось на кшталт м'ясного бульйону на рослинній основі, а потім дуже просто можуть перетворити суміш на шніцель зі смаком свинини або яловичини.

Таке вегетаріанське м'ясо вчені виготовляють насамперед з сої, гороху, пшениці та люпину. Ці рослини особливо придатні для цієї справи, каже Флоріан Вільд.

"Сировина, яку ми використовуємо, - це продукти з високим вмістом білків, тобто їхня частка становить від 65 до 90%, тож кінцевий продукт одержуємо також з високим вмістом білків", - пояснює вчений.

Крім того, що такий шніцель виходить дуже схожим на м'ясо за білковим складом, він ще й містить дуже мало жирів – від трьох до чотирьох відсотків, а також небагато вуглеводів.

Вегетаріанський шніцель має у своєму складі ще й певну частку баластних речовин. Якщо спробувати шніцель на смак, то буде враження, як від звичайного м'ясного шніцеля, додає науковець.

"Ми створили текстуру, що дуже подібна до курячого м'яса. Але є певний простір для варіацій, щоб можна було створювати продукт, подібний до жорсткіших сортів м'яса", - розповідає Вільд.