Прогнози щодо французького виноробства врожаю 2012

— 30 липня 2012, 14:40

За оцінками фахівців французького агентства FranceAgriMer, обсяг врожаю винограду у цьому році очікується менший, ніж у минулому, а початок його збору, швидше за все, зсунеться на пізніший термін, повідомляє Whywhywine.ru

Передбачається, що на більшості виноградниках Франції збір винограду припаде на середину вересня, але в деяких регіонах – на жовтень. Обсяг врожаю, хоча і буде меншим, ніж у минулому році, в цілому залишиться на рівні п'яти минулих років, і якість його поки що викликає сумніви у експертів.

Цьому сприяли погодні умови: весна, яка різко прийшла на зміну зими, в цілому ознаменувалася холодною погодою і дощами. Це негативно позначилося на зростанні виноградної лози.

У травні і червні дощі та інші сюрпризи погоди позначилися на періоді цвітіння, а в деяких регіонах, особливо в Божоле, сильний град знищив надії більшості виноградарів на отримання хоч якогось врожаю.

Все частіше у Франції кажуть, що останні два роки - розплата за низку попередніх прекрасних врожаїв. Тому експерти радять якщо можливо - купувати французькі вина попередніх вінтажів, поки ціни не почали повзти вгору.

Реклама:

Головне сьогодні