Жіноча зовнішність змінюється у період овуляції - вчені

— 12 серпня 2012, 09:14

Згідно з результатами нещодавно проведених досліджень, пише Inopressa із посиланням на Der Spiegel, ознаки овуляції у жінок знаходять своє відображення не тільки в зовнішньому вигляді, але і в поведінці.

"Протягом кількох десятиліть вчені вважали, що еволюція забезпечила прекрасну половину людства свого роду зброєю в одвічній боротьбі статей: мова йде про те, що на відміну від самок тварин жінка може з тим чи іншим успіхом приховувати настання періоду найбільшої фертильності".

Виходить, пише автор, що чоловікові для того, щоб пізнати радість батьківства, про всяк випадок доводиться протягом усього місяця проявляти ніжність і чуйність до своєї партнерки.

Дослідники з Університету Берна з'ясували, що настання овуляції змінює риси обличчя жінок. На основі 25 фотографій жінок у період овуляції, експерти знайшли за допомогою комп'ютерної програми 178 відмінних ознак.

Потім за допомогою виявлених відмінностей були змінені фотографії інших жінок з бази даних, щоб надати їм незалежно від дня циклу "ознаки періоду овуляції".

ВІДЕО ДНЯ

Незважаючи на те, що зміни не були помітні неозброєним оком, велика частина чоловіків-респондентів оцінили як більш привабливі обличчя саме тих жінок, фотографії яких зазнали обробки.

Крім того, за інформацією французьких учених, в період овуляції рухи жінок стають більш плавними, а хода сповільнюється, що також приваблює чоловіків.
"Жінки стають в період овуляторних змін більш марнотратними: вони з великим задоволенням віддають гроші на сукні, одягаються більш провокаційно і витрачають більше часу на косметичні процедури", - переказує автор результати дослідження, проведеного вченими Університету Конкордія в Канаді.

При цьому, сходяться на думці вчені, навіть якщо жінка в курсі змін, що відбуваються в її організмі в залежності від дня циклу, вона ніяк не може на них вплинути.

Реклама:

Головне сьогодні