Українці спиваються ще в дитинстві - дослідження

— 14 серпня 2012, 08:55

Соціологи провели низку опитувань серед молоді, за підсумками котрих 85% дітлахів підтвердили, що бодай раз у житті встигли випити чогось міцненького, йдеться в сюжеті ТСН.

Так, 76% юних українців зізналися, що чарчину перехиляли протягом року не один раз. І це не дивина – сучасна молодь по-іншому святкувати не вміє. "Серед них 77 хлопців 74 дівчат. Дівчата також не відстають від хлопців, серед хлопців найбільш популярне пиво, серед дівчат є слабоалкогольні напої", - розповіла директор Українського інституту соціальних досліджень ім. А.Яременка Тетяна Бондар.

Дістати випивку не становить проблеми для 70% опитаних підлітків. Попри заборону, алкоголь вільно можна придбати в багатьох кіосках чи магазинах. Психологи кажуть, що алкоголізм щоразу видозмінюється. І тепер до залежності додаються ще й психічні розлади. Тому без кваліфікованої допомоги цієї проблеми не вирішити.

"Якщо реабілітації не буде, то вийде замкнене коло. Потрапляє хворий на алкоголізм до стаіонару, його полікували, він повертається до того ж середовища і там усе починається з початку", - пояснює керівник терапевтичної програми Вікторія Осипова.

У цей центр не раз приводили 16-річних алкоголіків. Фахівець підтверджує: вік її пацієнтів значно помолодшав. До 30 років українці вже стають хронічними пияками, мають досвід білої гарячки та кількарічної реабілітації.

ВІДЕО ДНЯ

Експерти вважають, що діти приохочуються до алкоголю через брак уваги з боку батьків. Також спиртне – це ще один спосіб розважитись. За статистикою, із 10 пацієнтів 4 знову повертаються до пляшки.

А головне завдання медиків полягає в тому, аби допомогти дітям відшукати нові пріоритети в житті та подивитися на світ тверезими очима.

Реклама:

Головне сьогодні