Три келихи вина на тиждень рятують від артриту – вчені

— 21 серпня 2012, 15:36

Дані висновки грунтуються на дослідженні, яке було проведено в Каролінському інституті Стокгольму. У ході експерименту було вивчено понад 34 тисяч анкет жінок у віці від 39 до 84 років.

У результаті з'ясувалося, що ті жінки, які випивали на тиждень три келиха вина(150 мл кожен), пінту пива (близько 0,6 мл) на 52% знижували ризик розвитку ревматоїдного артрита (РА).

У ході експерименту професор Алан Сілмен, медичний директор британської Організації з дослідження артриту, вказав, що помірне вживання червоного вина також знижує ризик розвитку серцево-судинних недуг і захворювань запальної природи. Тому дане дослідження в деякій мірі проливає світло на механізм запалення в суглобах, вважає вчений.

При цьому професор Сілмен підкреслює, що зловживання алкоголем може бути особливо небезпечним для хворих на ревматоїдний артрит, які приймають ліки.

Прийом лікарських препаратів у поєднанні зі спиртним може призвести до ураження печінки. А знеболюючі з антизапальном ефектом разом з алкоголем можуть стати причиною проблем зі шлунком - попереджає він. Саме тому, хворим артритом варто обмежитися трьома келихами вина на тиждень.

Реклама:

Головне сьогодні