У Британії помер чоловік, який роками виборював собі право на евтаназію

— 22 серпня 2012, 16:09

Чоловік, який втратив здатність рухатися після інсульту 7 років тому, заплакав, почувши вердикт, і сказав, що його засудили до життя, яке гірше за смерть.

У середу його серце зупинилося, підтвердили адвокати Ніклінсона, пише The Telegraph.

Причиною смерті Тоні стала пневмонія. Від того дня, коли суд не дозволив йому евтаназії, чоловік відмовлявся від їжі.

Ніклінсон помер близько 10-ої ранку. Коло нього були дружина Джейн, доньки та сестра.

Він попросив рідних, коли все буде скінчено, розмістити останнє послання в його Twitter: "Прощавай, світе, час настав, було весело".

Фатальний інсульт стався з успішним бізнесменом під час відрядження. Його паралізувало нижче шиї та одібрало мову. Усі ці роки єдиним способом його спілкування зі світом був комп’ютер, яким він керував рухами очей та голови, пише The Daily Mail.

Судова війна Ніклінсона за право померти тривала кілька років. Він просив у суду гарантій, що лікарі, які згодяться йому допомогти, не зазнають карного переслідування.

Коли ж суд остаточно йому відмовив, єдиний вихід Тоні побачив у тому, що виснажити себе до смерті.

"Я був знищений рішенням суду. Хоча я намагався не плекати сподівань, це все одно сталося, бо в мою справу було вкладено величезний обсяг роботи, і я сподівався, що суд побачить мене таким, яким я є, вкрай нещасним через моє життя, безсилим будь-що зробити через мою хворобу, що судді зможуть прийняти мої аргументи, що я не хочу продовжувати і повинен отримати гідну смерть", - сказав Тоні минулого тижня.

"Я засмучений тим, що закон хоче засудити мене до життя в дедалі більшому приниженні та стражданнях", - додав він.

Реклама:

Головне сьогодні