Названо імена 100 жінок, які керують світом

Найвпливовішою жінкою світу в 2012-му році журнал Forbes назвав канцлера Німеччини Ангелу Меркель.

"Залізна леді Європи" очолює Топ-100 другий рік поспіль. Посаду Меркель обіймає з 2005-го року, і за останніми даними, її рейтинг підтримки в суспільстві становить 70%, що дуже непогано, адже вибори мають відбутися вже в 2013-му.

58-річна Меркель не цурається інтернету, нещодавно вона створила власний канал на YouTube, Die Bundesregierung, де відповідає на запитання громадян.

Другу сходинку посідає 64-річна Гілларі Клінтон, колишні перша леді, а нині держсекретар Сполучених Штатів. Лише за останній рік вона відвідала 42 країни. Неабиякою популярністю користується її блог Texts From Hillary.

Третє місце з-поміж найвпливовіших, як і торік, має президент Бразилії Ділма Руссефф.

У червні 64-річну політика та її програму Brasil Sem Miséria ("Бразилія без бідності") підтримувало 77% громадян, тож їй віщують перемогу на виборах 2014-го.

На наступній сходинці знаходиться 48-річна Мелінда Гейтс, яка разом зі своїм чоловіком очолює найбагатший та найщедріший приватний благодійний фонд у світі.

П’яте місце займає 58-річна очільниця New York Times Джилл Абрамсон. Керує 161-річним виданням вона лише з вересня 2011-го. Вона стала першою жінкою на посаді його головного редактора. В жовтні 2011-го світ побачила третя книжка Абрамсон - "Щоденники цуценяти", про її золотистого ретривера.

На шостій сходинці перебуває спадкоємиця відомої політичної династії, лідерка партії "Індійський національний конгрес", 65-річна Соня Ганді.

Сьоме місце має перша леді Сполучених Штатів Мішель Обама, яка за популярністю випередила свого чоловіка. 48-річна дружина президента завзято бореться з дитячим ожирінням у країні, щоранку підхоплюється о пів на п’яту, щоб позайматися спортом, вирощує городину на галявині коло Білого дому, а ще вражає жіноцтво країни та світу своїм гарним смаком.

Восьму сходинку має голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

На дев’ятій опинилася Джанет Наполітано – міністр національної безпеки США, перша жінка на цій посаді.

Завершує Топ-10 Шеріл Сендберг, член ради директорів Facebook, котра володіє пакетом акцій компанії на 1 мільярд доларів.

Одинадцяту сходинку посіла медіа-королева Опра Вінфрі, а чотирнадцяту – епатажна співачка та філантроп Lady Gaga. 26-річна зірка стала наймолодшою жінкою в Топ-100.

26-у сходинку посіла королева Великої Британії, Єлизавета ІІ. На 32-й опинилася американська співачка Бейонсе, одразу за нею – модельєр Діана фон Фюрстенберг. Співачка та актриса Дженніфер Лопес посіла 38-у сходинку, її колега Шакіра – 40-у.

До Топ-100 також увійшли головна редакторка американського Vogue Анна Вінтур, актриса Анджеліна Джолі, дизайнерка Міучча Прада і супермодель Жізель Бюндхен.

Фото АР та Reuters

Реклама:

Головне сьогодні