Названо найкращі школи столиці

— 28 серпня 2012, 13:47

Основа рейтинга - результати зовнішнього незалежного тестування, які продемонстрували школярі в 2012 році.

Найвищий відсоток випускників, що набрали на зовнішньому тестуванні з української мови і літературі 173 і вище балів, показав Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Там вундеркіндів - 87,1%.

У тому числі цей ліцей може пишатися сімома випускниками, які показали максимально можливий результат.

Найкращий результат тестування з математики показав Русанівський ліцей. У цьому навчальному закладі жоден з випускників не написав тестування нижче, ніж на 173 бали. Також в ліцеї є випускники, які набрали максимальний результат - семеро написали тести на 200 балів.

Перше місце по тестуванню з історії України посів Природничо-науковий ліцей № 145 - в цьому навчальному закладі 90,9% школярів написали тести вище, ніж на 173 бали.

Однак якщо аналізувати дані за кількістю школярів, які набрали вище 190 балів, то тут на першому місці Український гуманітарний ліцей КНУ ім. Т. Шевченка. Троє випускників написали тести на 200 балів.

При складанні рейтингу бралися до уваги учбові заклади, у яких тестування проходило не менше 10 випускників. Враховувалася кількість школярів, які написали тести не менше, ніж на 173 бали. Це близько 9 балів за 12-бальною системою і 4 + по 5-бальній.

Українська мова та література:
Український гуманітарний ліцей КНУ ім.Т. Шевченко, Гімназія №173 Солом'янського району, Технічний ліцей НТТУ КПІ Солом'янського району, Русанівський ліцей, Гімназія №191 ім.Тичини із поглибленим вивченням іноземних мов.

Математика:
Русанівський ліцей, Український фізико-математичний ліцей КНУ ім. Т. Шевченко, Ліцей "Інтелект", Природничо-науковий ліцей №145, Ліцей №142 Солом'янського району.

Історія України:

Природничо-науковий ліцей №145, Український гуманітарний ліцей КНУ ім.Т. Шевченко, Ліцей "Наукова зміна", Ліцей "Престиж", Гімназія "Оболонь".

За матеріалами "Дело"

Реклама:

Головне сьогодні