Тест

На Сході і Півдні України вирує стихія. Фото. Відео

Сильні дощі і штормовий вітер пройшлися по півострову Крим. Помітно похолодало, а вулиці Сімферополя залило так, що люди ходили по коліно у воді.

У Луганську знеструмлена частина житлових будинків, вивернуті з корінням дерева, що простояли багато років, поламані ліхтарі вуличного освітлення.

Такі наслідки стихії, що лютувала в Луганську в ніч з 28 на 29 серпня, повідомляє EastKorr.

Водночас кілька автомобілів в центрі Одеси постраждало від падаючих після грози гілок, пише Думская.

Так, у вівторок близько 11 години вечора на перетині вулиць Рішельєвській і Троїцької величезна гілка впала відразу на три автомобілі і обірвала контактну лінію тролейбуса.

Наслідки стихії в Одесі

Водночас у Запоріжжі вже другу добу не вщухає злива.

Як повідомляє Запорізьке МНС, по вул. Скальній Ленінського району внаслідок проливного дощу відбулося підтоплення житлових будівель. На вулиці, яка відділена греблею, сильними потоками води почало змивати глину та каміння.

Це призвело до утворення озера загальною площею 2 га, глибина якого в деяких місцях сягає 3 м.

Крім того, о 9 годині ранку по вул. Набережна та вул. Діагональна рятувальники визволили з водяних заторів 16 легкових автомобілів.

На вул. Соціалістичній, внаслідок підтоплення, вода потрапила в шахту ліфта у центральній клінічній лікарні № 4. Там проводяться роботи по відкачування води.

Фото Репортер Запоріжжя

По вул. 40 років Радянської України дерево впало на багатоповерхівку. Внаслідок падіння розбито скло на балконах, а стовбур дерева завис над під’їздом, існує загроза для людей. В даний момент, рятувальники за допомогою крану знімають дерево для подальшого розпалювання.

Як відомо, на 29 серпня було оголошено штормове попередження. Зокрема, в східних областях України місцями очікуються шквали 25-30 м/с, дощі з грозами.

Відео ICTV