Сенсаційна знахідка: У Гарварді доводять, що Ісус Христос міг бути одруженим. Фото. Відео

— 19 вересня 2012, 12:16

Він містить докази того, що Ісус Христос не сповідував целібату, а мав дружину – і нею була Марія Магдалина.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Манускрипт, написаний стародавньою коптською мовою, датується приблизно IV сторіччям нашої ери.

У ньому наведені деякі висловлювання Месії. Зокрема, говорячи про Магладину, він каже "моя дружина".

Сенсаційний документ - клаптик старовинного папірусу розміром 8 на 4 сантиметри

"Вона буде моїм учнем…", - говориться далі.

Сенсаційний документ представила на конференції в Римі професор богослов’я Гарвардського університету Карен Кінг.

Перед цим були проведені необхідні тести, які підтвердили автентичність манускрипту, з цим погодилися й деякі незалежні експерти. Остаточний висновок щодо його справжності буде винесено після проведення складного хімічного аналізу чорнил.

На думку Кінг, не варто ставитися до манускрипту як до біографічного документу. Він лишень вказує на те, що ранні християни могли вбачати духовну настанову в зображенні свого пророка одруженим чоловіком. Одначе образ Ісуса як чоловіка з цілком земними пристрастями "не вижив" у ході подальшого формування церковних доктрин, натомість духовним ідеалом став аскетизм та целібат.

Цей уривок ставить під сумнів вимоги католицької церкви щодо целібату священників, які базуються на целібаті самого Ісуса

Як зауважила Кінг у коментарі журналові Smithsonian, цей уривок ставить під сумнів вимоги католицької церкви щодо целібату священників, які базуються на целібаті самого Ісуса.

"Це доводить, що для ранніх християн… сексуальний союз у шлюбі міг бути наслідуванням творення та генеративності Господа, і з духовної точки зору міг бути правильним та доречним", - каже науковець.

Як відомо, про те, що насправді Ісус та Марія Магдалина були парою, написав у своєму бестселері "Код да Вінчі" американський письменник Ден Браун.

Реклама:

Головне сьогодні