Учені вирахували вік, у якому чоловіки найчастіше накладають на себе руки

— 20 вересня 2012, 14:39

Однією з груп ризику стали чоловіки, народжені в "свінгуючі шестидесяті". Вони стали буферним поколінням, не впевненим щодо того, як мають поводитися – чи то наслідувати традиційно-маскулінних батьків, чи то дослухатися до своїх почуттів.

Про це пише The Daily Mail.

Культурні зміни, занепад традиційних чоловічих професій та незламності шлюбу кидають виклик таким поняттям як чоловіча гордість та самосприйняття, кажуть експерти з організації Samaritans.

Чоловіки ж 35-55 років є найбільш залежними від партнера в плані емоційної підтримки, вони мають найменшу кількість друзів, отже, найтяжче переживають розлучення чи розрив стосунків.

Представники робочого класу, які страждають від безробіття, є в 10 разів більш схильними до самогубства, ніж їхні заможні ровесники.

"Ми думаємо про підвищення рівня жіночого працевлаштування, народження дітей поза шлюбом, зростання кількості розлучень та співмешкання без укладання шлюбу, других та наступних шлюбів, батьків-одинаків, родин із вітчимом чи мачухою, самотнього проживання, партнерства та розривань партнерства", - говорить професор політики охорони здоров’я Единбурзького університету Стівен Платт.

"Усі ці тренди означають, що чоловіки мають менше шансів мати партнера на все життя, і якщо додати це до складнощів емоційного подолання (негараздів) та вміння кудись виходити і заводити нові стосунки, відсутності підтримки від жінки, це робить їх більш схильними до порушень психологічного здоров’я та суїциду", - каже він.

Лише 8 років тому групою ризику по самогубствах вважалися чоловіки від 15 до 35 років, нині ж цифри геть інші.

"Нинішнє покоління чоловіків часто називають буферною генерацією. Вони застрягли між старшим поколінням, більш мовчазним, більш витривалим, менш готовим відкрито виявляти свої емоції, та молодшим поколінням, для яких відкрито проявляти емоції – звична справа", - каже Платт.

Реклама:

Головне сьогодні