21 вересня - день Гренаш

— 21 вересня 2012, 14:53

Третій рік поспіль винороби і просто цінителі гарного вина відзначають Міжнародний День Гренаш. В цей день в багатьох винних регіонах відбудуться численні конкурси вин з цього сорту, а також пройдуть розважальні заходи, візити на виноробні та зустрічі з виробниками.

Зокрема, в австралійському регіоні McLaren Vale пройдуть безкоштовні дегустації зразків вина, а у Франції відбудеться міжнародний конкурс вина з сорту Гренаш. Крім того, в багатьох винних ресторанах в сьогоднішнє меню будуть включені найкращі зразки Гренаш з усього світу.

В Іспанії цей сорт відомий, як Гарнача Тінта, на Сардинії - як Каннаноу, а у Франції - Гренаш Нуар. Довгий час Гренаш залишався забутим. І тільки наприкінці ХХ століття іспанські винороби дали сорту нове життя, вирішивши повернути йому незаслужено забуту славу. Сприяв цьому, зокрема, Альваро Паласьос, який на запрошення свого друга Рене Барб'є (Clos Mogador) прибув до Пріорату і став відновлювати старі занедбані виноградники.

Ці два великих винороба, натхненні можливістю працювати зі столітніми лозами, роблять сьогодні з Гарначі феноменальні висококонцентровані вина, які постійно відзначаються провідними винними критиками. Для них характерні присмак вишні, полуниці, чорної смородини, а також нюанси червоного грейпфрута й апельсинової цедри.

Також, прекрасні вина з сорту Гренаш, які здатні поліпшуватися протягом десятиліть, роблять винороби Долини Рони. Для цього сорту там створені практично спартанські умови: нещадна обрізка лози та відсутність вологи, які сприяють виробництву чудових вин.

Реклама:

Головне сьогодні