Тест

Іграшковий космонавт злітав до стратосфери на метеозонді

Іграшковий космонавт побував на висоті в 33,5 тисячі метрів, де було зроблено останнє фото з ним, та, на жаль, "із завдання" не повернувся.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Моджо відірвався від метеозонду та впав на землю, припускається, в районі Лестера.

"Я завжди хотів спробувати зробити фото на межі космосу", - каже інженер Шон Вайтхед.

Моджо він посадив на метеозонд не лише заради сміху – іще завдяки іграшці Вайтхед мав намір перевірити, як поведе себе пластик із 3D-принтера при низьких температурах та в вакуумі.

Відряджати космонавта в подорож інженерові допомагала дружина еліс.

На висоті в 33,5 тисячі метрів температура повітря становила -55 градусів за Цельсієм. Як відреагував на неї Моджо, тепер навряд чи вдасться дізнатися.

"Політ був дуже професійно спланований, ми обрали місце запуску з урахуванням переважаючих вітрів, регульованого використання повітряного простору etc" – розповідає Вайтхед, який проінформував щодо місії Моджо Управління цивільної авіації Великої Британії.

Наповнена гелієм куля метеозонду мала луснути, коли досягне висоти, де вже не буде атмосферного тиску. Електронне обладнання, камеру та Моджо повинен був неушкодженими спустити вниз парашут.

Обладнання таки успішно повернулося на Землю, каже інженер, який має 2,5-годинне відео польоту. Він припускає, що іграшковий космонавт відпав, коли куля луснула.

Вайтхед не втрачає надії, що Моджо все ж таки вцілів, що його хтось знайде та поверне власникові.

Фото з сайту The Daily Mail