У Києві відкрився музей, де можна експериментувати. Відео

Передусім це простір, у якому 2000 квадратних метрів дозвілля, 3 поверхи наочних прикладів, більш ніж 200 інтерактивних експонатів.

Оптика, механіка, біологія, магнетизм, акустика, астрономія, левітація, анатомія – і це ще далеко не всі розділи наук, представлені в експозиції, пише Gloss.ua.

В окремій залі представлено анатомію, різноманітні оптичні ілюзії та головоломки. Не згубитися допоможуть таблички з поясненнями до експонатів. Тут є і екскурсоводи – студенти й випускники провідних технічних університетів.

Наймасштабніший експонат в експозиції – звичайна пожежна машина. Це для того, щоб всі люди, які мріяли стати пожежниками, нарешті здійснили свою мрію.

В "Експериментаріумі" є "Контактна стіна". Прикладаєш з одного боку долоню і отримуєш її об'ємне відображення з іншого боку. Притулившись до стіни обличчям, одержуєш справжнісіньку маску.

Мабуть, годинами наймолодші відвідувачі проводитимуть у залі логіки. Хоча й дорослі не стоятимуть осторонь.

Найзагадковіша в музеї – експозиція оптики. Наприклад, побачити себе в інфрачервоному промінні можна за допомогою тепловізора. Гра світла, кольору і тіней манить і замовчує таємничим осяянням.

Завдяки інтерактивним експонатам музею кожен його відвідувач може відчути себе справжнім дослідником, "доторкнутися" до науки: тут власноруч будують мости без жодного цвяха, спостерігають зародження торнадо, зазирають у нескінченність, створюють блискавку, змушують літати магніт...

Щоб не загубитися між поверхів і розділів, у музеї ліпше рухатися за схемою.

Музей розташований на Подолі за адресою вул. Верхній Вал, 2-а.

Реклама:

Головне сьогодні