Геть хвостики! Вчені наблизилися до створення протизаплідних таблеток для чоловіків

— 11 жовтня 2012, 17:53

Тож не за горами – можливість створення довгоочікуваних протизаплідних пігулок для чоловіків, пише Daily Mail.

Дослідники університету Монаш в Мельбурні провели низку досліджень і з'ясували, що можна не лише знизити активність сперматозоїдів, а й знайти причини чоловічого безпліддя.

Під час лабораторних досліджень вчені викликали у мишей мутацію гена RABL2, який відповідає за постачання білкового "пального" у "двигун", що знаходиться в хвостику сперматозоїда.

У результаті мутації, хвостики сперматозоїдів стали на 17% коротшими, а об’єм сперми зменшився на 50%.

Усі миші з видозміненим геном були безплідними, а їх сперматозоїди не могли рухатися.

Незабаром протизаплідні таблетки питимуть чоловіки, а не жінки? Фото з сайту medsputnik.ru

За словами професора кафедри медично-біологічних наук університету Монаш Мойри О'Брайен, вони почували і поводилися нормально, але не могли запліднити самиць.

Професор додала, що у майбутньому чоловічі протизаплідні таблетки зможуть пригнічувати ген RABL2, а не змінити його назавжди.

"Проблема з виготовленням чоловічих протизаплідних таблеток полягає в тому, що ці таблетки не повинні робити чоловіка безплідним. Вони повинні лише на який пригнічувати активність сперми", - пояснила вона.

Крім того, ген RABL2 зустрічається в інших частинах тіла – зокрема, у тканинах мозку, печінки та нирок. Тож вчені мають подбати про те, щоб протизаплідні таблетки були "запрограмовані" тільки на яєчка.

До слова, чоловіки зовсім не проти приймати протизаплідні таблетки, якщо такі з'являться на ринку. Принаймні, попередні дослідження показали, що 55 відсотків представників сильної статі згодні вживати пігулки.

Однак британське дослідження, опубліковане в 2010 році показало, що жінки не дуже вірять, що чоловіки будуть здатні щоденно приймати протизаплідні таблетки.

Серед інших форм чоловічої контрацепції, що розробляються на даний момент, вчені називають ін'єкції, які робитимуть раз на місяць і які тимчасово зупинятимуть виробництво сперми.

А також таблетки, які паралізуватимуть певні м'язи у чоловічій репродуктивній системі і блокуватимуть звільнення сперми під час еякуляції.

Такі пігулки, як передбачається, не матимуть негативного впливу на лібідо чи відчуття. Чоловіки відчуватимуть оргазм, але їхній організм не вироблятиме сперму, обіцяють вчені.

Реклама:

Головне сьогодні