У США нашестя білок: знищують врожай та відключають від електроенергії

— 16 жовтня 2012, 15:09

Як повідомляє Associated Press, яку цитує Інтерфакс-Україна, найбільш істотної шкоди сільському господарству білки наносять в штатах Вермонт, Нью-Йорк, Нью-Мексико, Індіана і Огайо.

Збільшенню популяції сприяли високі врожаї жолудів і букових горішків. За словами фермера Кларенса Бостона з штату Вермонт, такої кількості білок він не бачив за 33 роки своєї роботи в садівництві на 60-ти фермах у п'яти штатах. Цього року білки знищили вже половину врожаю елітних яблук на його фермі. Вони чекають, поки яблука майже дозріють, після чого приходять зграєю і за 2-3 години можуть об'їсти майже половину плодів на дереві, зазначив Бостон.

Іноді білка лише надкушує яблуко, але його вже не візьмуть ні для подальшого роздрібного продажу, ні для переробки, додав він. Крім того, білки часто об'їдають кору з дерев, що може призвести до загибелі насаджень.

Зростанням популяції білок також незадоволені енергетичні компанії і дорожні служби. Тварини часто гинуть у дротах, що призводить до перебоїв в подачі електроенергії, і регулярно потрапляють під машини.

За оцінками біологів, нашестя білок, швидше за все, завершиться цієї зими через очікувані несприятливі погодні умови і низький врожай горіхів в цьому році.

Реклама:

Головне сьогодні