Вчені створили електричні труси, щоб боротися із пролежнями

— 17 жовтня 2012, 11:33

В ході дослідження, канадські вчені винайшли спеціальні електричні труси, які, дякуючи електричним розрядам імітують рух м'язів і запобігають появі пролежнів, пише Бі-бі-сі.

Королівський коледж медпрацівників заявив, що британська Національна служба охорони здоров'я щорічно витрачає на лікування пролежнів 2 млрд. фунтів.

Пролежні є поширеним явищем в лікарнях по всьому світу. Це трапляється через те, що пацієнти бувають занадто слабкі, щоб піднятися з лікарняного ліжка. У Великобританії щорічно пролежні з'являються у півмільйона осіб.

Лікарі університету в Калгарі провели випробування лікувальної нижньої білизни, за допомогою якої до кожної сідниці пацієнта прикріплялися по парі електродів.

Хворим, прикутим до ліжка через травму спинного мозку, кожні 10 хвилин по 12 годин на день подавалися 10-секундні електричні розряди.
Дані дослідження, представлені на конференції Neuroscience 2012, довели, що в жодного з 37-ми пацієнтів пролежні протягом місяця не з'явилися.

Дослідники заявили, що завдяки пристрою люди міняли своє положення.

За словами дослідників, спеціальна нижня білизна сподобалася медсестрам і пацієнтам, але необхідно продовжувати дослідження в цій галузі, щоб зрозуміти, наскільки ефективно вона зможе запобігати появі пролежнів.

Реклама:

Головне сьогодні