Бразильська друкована преса відмовилася від Google News

— 23 жовтня 2012, 16:31

Ініціатива надійшла від бразильської Національної асоціації журналістів. Повідомляється, що їх рекомендації підтримали 154 видання - членів асоціації, повідомляє Бі-бі-сі.

Причина такого рішення полягає в тому, що, за словами газетярів, Google News користується великою популярністю, і читачі задовольняються прочитаним там матеріалом, замість того, щоб заходити на сайти самих видань.

Крім відтоку аудиторії зі своїх веб-сайтів бразильські газетярі скаржаться ще й на те, що Google News відмовляється платити за опубліковані матеріали.

"Залишаючись з Google News, ми не зможемо розширити нашу інтернет-аудиторію. Якраз навпаки", - сказав президент Національної асоціації журналістів Карлос Фернандо Лінденберг Нетто.

Google, навпаки, стверджує, що завдяки його інтернет-сервісу відвідуваність новинних сайтів в цілому і газетних зокрема значно зросла.
Експеримент з Google News Національна асоціація журналістів почала проводити в грудні 2010 року.

Передбачалося, що інтернет-сервіс буде публікувати перші рядки газетних статей "для затравки": читачі побачать початок історії і, заінтриговані, перейдуть на сайт відповідного видання, щоб прочитати все цілком.

Однак незабаром бразильці визнали, що експеримент не спрацював.

Серед 154 видань, що розірвали відносини з Google News, є і найбільші в країні новинні веб-сайти - "Глобо" і "Штат Сан-Паулу".

Між тим, бразильські ЗМІ запевняють, що, незважаючи на відмову від послуг сервісу Google News, посилання на більшість видань залишаться в самому пошуковику.

Тобто, використовуючи Google, а не Google News читачі як і раніше зможуть знаходити інформацію з газетних веб-сайтів, які їх цікавлять.

Реклама:

Головне сьогодні