Горілку "Білочка, я прийшла" все-таки зареєстрували

— 29 жовтня 2012, 15:15

Компанія "Русінвест" подала заявку на реєстрацію товарного знаку "Білочка: я прийшла" ще в 2010-ому році, повідомляють Известия.


За словами Вадима Ускова, що представляє інтереси "Русінвеста", компанія подала заявку на реєстрацію бренду за три місяці до виходу соціального ролика. "А ні патентні повірені, а ні заявник, а ні компанія "Русінвест" не могли знати про плани Міністерства", - каже він.

Тоді ж компанія розпочала виготовлення горілки із такою назвою. На пляшках було зображено руду білку, яка була мало схожа на лису білку із ролика.

Роспатент тоді відмовився зареєструвати горілчаний бренд, посилаючись на популярність ролика Мінздоровсоцрозвитку. У висновку експертизи йшлося, що у споживачів може скластися невірне уявлення про виробника товару.

[L]Особливо було відзначено, що горілчаники намагаються використати образ, створений міністерством "в рамках боротьби за здоровий спосіб життя".

Тим не менше, компанія домоглася скасування цього рішення, наполігши на тому, що заявка на реєстрацію "Білочки" була подана ще тоді, коли "Русінвест" не міг знати про плани міністерства щодо запуску подібної рекламної кампанії.

Крім того, в "Русінвест" відзначили, що сама фраза "Білочка: я прийшла!" не звучить в рекламі, і її некоректно порівнювати з відеороликом.

У даний момент компанія випускає горілку "Білочка" на горіхах, на шишках, на кокосі, на грибах і на траві.

Ролик про "пекельну білочку", яка збиралася "настріляти кудяпліків", з'явився на YouTube в листопаді 2010 року і за перший же тиждень набрав більше мільйона переглядів. Відео закінчувалося фразою білочки: "Бухаєте? Тоді я йду до вас".

Реклама:

Головне сьогодні