Італійські вина дозволять закривати штучними корками

— 29 жовтня 2012, 16:48

Вперше італійська влада дозволила використовувати високоякісні синтетичні пробки та металеві кришки для вин категорії DOC і DOCG.

Другий за величиною виробник синтетичних пробок в світі - компанія Nomacorc кілька разів робила спробу замінити натуральні пробки при виробництві італійських вин категорій DOC і DOCG на синтетичні.

"Раніше нам був повністю перекритий доступ до 30% винного ринку Італії, а це досить багато, - прокоментував Ларс ван Кантзоу, виконавчий директор Nomacorc. - Звичайно, винороби поки ще не стоять у черзі за пробками Nomacorc. Хоча в інших винних регіонах, відбувається саме так".

Офіційний дозвіл італійської влади спровокував нову хвилю дебатів про способи закривання пляшок серед виноробів. Звичайно, серед них знайдуться такі традиціоналісти, які не стануть застосовувати синтетичні пробки, а будуть продовжувати використовувати корок.

Остаточне рішення з питання використання або невикористання альтернативних способів закупорювання буде за конкретними деномінаціями, і багато хто з виноробів вже готовий винести це питання на розгляд.

У будь-якому випадку, цей крок піде на користь, адже тепер багато споживачів будуть знати, що не тільки дешеві вина можуть мати подібні пробки.

За матеріалами decanter.com

Реклама:

Головне сьогодні