Тест

Створено програму, що перетворює ваш телефон на ворожий шпигунський пристрій

Новинку створили в центрі Naval Surface Warfare при ВМС Сполучених Штатів, як демонстрацію того, що можуть утнути кібер-злочинці.

Про це пише The Daily Mail.

Телефон-шпигун зможе підглядати за особистими моментами життя хазяїна, докладати зловмисникам про розклад та зчитуючи цифри з чекової книжки.

Коли додаток встановлено, телефон одразу починає безшумно фотографувати і надсилати фото хакерові.

Як пояснив дослідник Роберт Темплмен, PlaiceRaider може працювати у фоновому режимі на будь-якому смартфоні з операційною системою Android 2.3. Те саме, вважає він, можна зробити і з iOS та Windows Phone.

"…PlaiceRaider створює докладні, тривимірні моделі приміщень. Таким чином грабіжники, перебуваючи на відстані, "скачують" образ фізичного простору, уважно вивчають обстановку та крадуть із приміщення віртуальні об’єкти (фінансові документи, інформацію з комп’ютерних моніторів та особисті дані", - розповів він.

Учені представили й різні способи захисту від такого типу шпигунства, які можуть взяти на озброєння виробники телефонів. Зокрема варто зробити неможливим відключення звуку затвору фотокамери, щоб власник завжди знав, коли вона знімає.

Фото з сайту The Daily Mail