Літні німці опинилися на порозі бідності та емігрують до сусідніх країн

— 30 жовтня 2012, 13:09

Вони змушені переселятися в сусідні країни Східної Європи - такі, як Словаччина, Польща і Чехія, де лікування і догляд у будинках для літніх набагато дешевший, пишуть Вести.ru.

Бажання змінити місце проживання у настільки літньому віці пояснюється просто. Місяць у будинку для літніх коштує три тисячі євро. Натомість в країнах Східної Європи, догляд коштуватиме 1 тисячу. Тобто в три рази дешевше.

Ось і доводиться літнім бюргерам відправлятися в вимушену еміграцію. Іноді пенсіонерів туди відправляють дорослі діти, які також не в змозі оплачувати рахунки батьків у своїй країні.

Вже зараз в будинках для літніх в сусідніх країнах Східної Європи помітний наплив пенсіонерів з ФРН, хоча ця країна завжди вважалася зразковою в плані соціальної підтримки літніх людей.

Так що для більшості німців пенсійного віку перспектива опинитися за порогом бідності, виявилася повною несподіванкою.

Організації, які захищають права літніх людей, вимагають від уряду надати еміграції по старості організований характер або розглянути альтернативні форми догляду за літніми людьми в Німеччині, які будуть доступні кожному пенсіонеру.

За оцінками фахівців МВФ, уряд Німеччини буде просто не в змозі надати фінансову допомогу всім літнім мешканцям країни, які її потребують.

Реклама:

Головне сьогодні