Тест

Секрети королівської шафи: розповідь костюмера Єлизавети ІІ

Вбраннями однієї з найвідоміших жінок планети займається команда із 12 осіб. Келлі вирішила поділитися деякими секретами їхньої роботи, утім, дещо таки лишиться "державною" таємницею – зокрема розмір одягу, який носить королева.

Про це пише The Daily Mail.

Створення кожної сукні чи костюму починається з того, що Анджела записує побажання Єлизавети та малює ескіз. Прототип одежини шиють із грубої бавовни та приміряють на манекен, виготовлений по фігурі королеви. Лише потім підбирається тканина та дрібні деталі – ґудзики та оздоблення.

Коли і що вдягне королева, насправді визначається за суворим графіком. Наприклад, якщо Її Величність була в червоному під час поїздки на південь Англії, цей колір не має повторитися у її вбранні принаймні протягом кількох місяців.

Костюмери звіряються з так званими "гардеробними щоденниками", де скрупульозно описані всі деталі кожного вбрання та вказана подія, до якої його вдягали.

Цікаво, що сукні Єлизавети іноді перешивають та роблять із них щось інше – але, знов-таки, слідкуючи за графіком та недопускаючи повторень.

Звісно, одяг має не лише личити королеві, а й пасувати до певного заходу. Наприклад, якщо Єлизавета ІІ їде урочисто посадити якесь деревце, її ніяк не можна вдягати в зелене – бо на фото вона "загубиться" на зеленому тлі. Якщо ж вирушає до школи, на одязі мають бути деталі, які сподобаються дітлахам – пір’ячко, квітки чи стрічки.

Що стосується довжини рукавів, Її Величність полюбляє ¾. І, звісно, вони не мають бути надто широкі – неприпустимо, щоби королівський рукав випадково вмочився в супі.

Королева надає перевагу 5-сантиметровим підборам, а її торбинка має бути не надто важка – бо тримати її під час різних заходів Єлизаветі доводиться довгенько.

Парасольки для Її Величності намагаються робити прозорі – аби сонце, дощ чи сніг не завадили глядачам побачити обличчя улюбленого монарха. Лиця не має затуляти й капелюшок, а ще він мусить бути не надто високим, щоби не сталося халепи під час поїздки королеви в авто. У краї одягу запопадливі кравці вшивають спеціальні обтяжувачі, щоби порив вітру, бува, не призвів до конфузу.

Примірка суконь триває по півдня. На цю інтимну подію допускаються лише улюблені песики-коргі Єлизавети.

Як зазначає Анджела, її клієнтка не капризна, і майже ніколи не наказує змінити щось у готовому вбранні, якщо раніше схвалила його на малюнку.

Фото з сайту The Daily Mail