В Австралії створять мережу морських заповідників

— 16 листопада 2012, 10:41

Відкриття відбудеться опівночі за місцевим часом, повідомив міністр у справах навколишнього середовища Тоні Берк, якого цитують Вести.ru.

"Австралійці вже давно розуміють величезне значення збереження унікальних куточків своєї суші і створюють природні парки, - сказав міністр. - Наші океани є не менш крихкими екосистемами, що підтримують унікальні форми життя, і вони також потребують захисту. Саме тому Австралія створює найбільшу в світі мережу морських заповідників".

Загальна площа всіх 60 морських природоохоронних територій складе близько 3,1 мільйона кв. км. Вони будуть розташовані у виключній економічній зоні Австралії навколо всього материка.

Головним заповідним районом залишиться Великий бар'єрний риф, що відокремлює північно-східне узбережжя континенту від Коралового моря.

Риболовецькі компанії негативно сприйняли цю новину. Федеральна влада оголосила про намір виділити 100 мільйонів доларів в спеціальний компенсаційний фонд, але багато хто вважає, що цих грошей буде недостатньо для того, щоб покрити збитки.

Міністр у справах рибальства штату Квінсленд Джон Маквей назвав ініціативу федерального уряду "божевіллям", яке призведе до "руйнування бізнесу і втрати робочих місць".

Реклама:

Головне сьогодні