Головного героя фільму про копанки Донбасу побили битами

— 19 листопада 2012, 10:59

Про це повідомив голова громадської організації "Трудовий рух" Солідарність "Костянтин Ільченко, пише "Остров".

"Поки ми не знаємо подробиць, але відомо, що після цього фільму у Юри почалися складнощі з місцевим населенням - після показу фільму в Сніжному закрили копанки. Один благодійний фонд навіть пропонував Юрі переїхати в Харків", - розповів він.

За словами Ільченка, Сіканов не погодився на переїзд, оскільки "в сім'ї і за матір, і за батька...".

"Ми йому казали: "Юра, якщо будуть проблеми, дзвінки, і Микола Кузьмич те ж говорив йому. І раптом - вчора мені повідомили ... ", - розповів Ільченко.

Тепер хлопцю потрібна операція, яка коштує 10 000 грн., Також на передопераційне обстеження необхідно знайти ще 1500грн.

"Наші, доморощені чиновники заборонили демонстрацію цього фільму на міжнародному фестивалі "DocudaysUA", який проходив у Києві. Заборона була неспроста, цей фільм розповідав про вугільні "копанки" і примусову дитячу працю, про справжнє, а не показушне життя сучасного Донбасу", - вважає Ільченко.

"Завдяки цьому фільму і безстрашності Юри, правда про Донбас стала відома всьому світу", - повідомив він.

Як відомо, у Києві 24 березня відбувся міжнародний фестиваль документального кіно "DocudaysUA", в програму якого був включений фільм Маріанни Каат "Шахта № 8".

Юра праворуч і Діма ліворуч за 4 роки після початку зйомок фільму. Тепер хлопцям 19 і 22 роки відповідно

Однак за кілька днів до фестивалю студія "Інтерфільм", що має ексклюзивні права на показ цього фільму в Укрїні з невідомих причин заборонила автору демонструвати фільм на фестивалі.

Як повідомляла Каат, на адресу організаторів фестивалю посипалися погрози. Тим не менш, Каат знайшла можливість показати фільм усім бажаючим.

Більше про фільм "Шахта № 8" і про її героїв читайте в публікації "Юра з "Шахти №8": Після фільму мене викликали в міліцію, а на господарів копанок завели справи".

Реклама:

Головне сьогодні