Винайдено технологію прослуховування Skype

— 22 листопада 2012, 14:18

Через певні особливості кодування сигналу та пакетних даних, до цього часу прослуховування вищеназваних сервісів було неможливим і дуже дорогим, що не влаштовувало силові структури певних країн, пише The Daily Mail.

Зокрема, деякі країни блокували VoIP з міркувань безпеки, а ФБР змушувала постачальників інтернет-чатів створити, так званий, "чорний хід", щоб агенти могли прослуховувати розмови підозрюваних.

Однак, більше немає потреби робити це. Бізнесмен із Каліфорнії отримав патент на технологію "правового перехоплення". За його словами, дана технологія дозволить урядам вести "тихий запис VoIP-коммунікації".

Денніс Чанг, президент VoIP-PA чату, схожого на Skype, стверджує, що його система дозволить владі виявляти та відстежувати підозрюваних тільки при появи запиту на ім'я користувача і дані передплатника.

Відповідно до патенту, вони також можуть бути знайдені за платіжними документами, які пов'язують імена та адреси користувачів.

Така можливість зробить відкритими для перехоплення не тільки аудіо-розмови, але і будь-які інші потоки даних, в тому числі відео та інші мультимедійні дані.

Ті інтернет користувачі, які достатньо налякані даним фактом, зможуть обійти перехоплення, приховавши свою IP-адресу.

Згідно із патентом Чанга, зміни торкнуться шляху передачі VoIP-даних, які надсилаються через інтернет.

Сервіс VoIP працює на основі оцифровки аналогового сигналу голосу абонента і передачі їх у вигляді пакетів цифрових даних через інтернет безпосередньо одержувачам.

Через фрагментарний характер даних та величезної кількості інформації, що передається разом з ними, прослуховування ставало дуже складною процедурою.

Реклама:

Головне сьогодні