Тест

Побитому битами герою "Шахти № 8" зібрали гроші на лікування за два дні

Про це УНІАН повідомила активістка громадської організації "Донецький правозахисний центр" Олена Ігнатьєва.

За її словами, на 22 листопада Юрію Сиканову у щелепно-лицьовому відділенні Макіївської лікарні призначено операцію зі встановленням титанових пластин і, "напевно, через кілька днів він вже зможе якось розмовляти".

Ігнатьєва відзначила, що завдяки допомозі людей хлопцю буквально за два дні вдалося зібрати необхідну суму грошей на проведення термінової операції у зв'язку з переломом суглобових відростків нижньої щелепи.

"Юрі грошей зібрали, зібрали навіть більше. Буквально вдень у понеділок, 19 листопада, були 4 тис. 490 грн, а ввечері я зателефонувала Юрію, і він сказав, що у нього на рахунку вже понад 12 тис. грн", - сказала громадська діячка.

Вона також повідомила, що їх громадській організації вдалося знайти "лікаря-стоматолога, яка погодилася провести Юрію протезування зубів безкоштовно, тобто узяти гроші тільки за матеріал і нічого не брати за роботу".

Тому зібраних грошей тепер вистачить і на протезування зубів.

"Нам дуже приємно, ми були дуже здивовані, що зібрали йому грошей на лікування буквально за два дні. Зібрали навіть більше, ніж треба, і досі люди продовжують надсилати гроші", - сказала Ігнатьєва.

[L]Як відомо, 27 жовтня Юрія Сиканова було побито битами. Хлопцеві зламали щелепу у 4 місцях, вибито 8 зубів. За фактом бійки і завдання тілесних ушкоджень макіївською міліцією було порушено кримінальну справу.

Фільм естонського режисера Маріанни Каат "Шахта № 8" розповідає про експлуатацію дитячої праці на нелегальних шахтах Донецької області.

Його було заборонено до показу на Фестивалі документального кіно в Києві.

Головний героєм фільму став Юрій Сиканов - підліток з неблагополучної сім'ї, який був змушений йти працювати на "копанку", щоб прогодувати своїх сестер. Фільм було знято з фестивального показу за ініціативою його українського співпродюсер Олени Фетисової.