Україна потрапила до списку найбільш "бездушних" країн - рейтинг

Сінгапурці найменше серед усіх відчувають позитивні чи негативні емоції кожного дня (лише 35% мешканців відчувають по 10 сильних емоцій щодня).

Натомість філіппінці - найбільш емоційна нація. Шестеро осіб із десяти, кажуть, що відчувають велику кількість емоцій протягом дня.

Україна також потрапила до десятки "бездушних" країн світу. Лише 38% мешканців країни регулярно відчувають не менше 10-ти різноманітних емоцій.

Такими виявилися дані дослідження, проведеного організацією Galluр у більш ніж 150-ти країнах світу з 2009-го по 2011-ті роки.

За неемоційними сінгапурцями, розташувалися грузини (37% мешканців відчували більше 10-ти емоцій протягом дня), литовці (37%), росіяни (38%), мадагаскарці (38%), українці (38%), білоруси (38%), мешканці Казахстану (38%), непальці (38%) та мешканці Киргизстану (38%).

Що ж стосується емоційних країн, то лідирують у списку мешканці Філіппін (60%), Ель Сальвадору (57%), Бахрейну (56%), Оману (55%), Колумбії (55%), Чилі (54%), Коста Ріки (54%), Канади (54%), Гватемали (54%), Болівії (54%), Еквадору (54%), Домініканської республіки (54%), Перу (54%), Нікарагуа (54%) та США (54%).

Gallup запитувала чи довелося мешканцям тієї чи іншої країни протягом дня відчути 10 емоцій: 5 негативних та 5 позитивних. До негативних належали: гнів, стрес, сум, фізичний біль та неспокій. До позитивних: почуття поваги, сміх та посмішка, задоволення, навчання чи просто здійснення чогось цікавого.

Зазначимо, що негативні емоції виявилися більш характерними для країн Близького Сходу і Північної Африки, Іраку, а також для палестинських територій.

Латинська Америка ж є світовим лідером, коли мова йде про позитивні емоції

Латинська Америка ж є світовим лідером, коли мова йде про позитивні емоції. Панама, Парагвай та Венесуела - лідери списку із емоційності.

Поведінкові показники, такі як позитивні і негативні емоції, є важливим заходом добробуту суспільства. Лідери у всьому світі починають використовувати такі поведінкові показники для оцінки стану суспільства у своїх країнах.

Для того, аби відчувати позитивні емоції, або позбавитися негативних, не обов'язково мати більш високі доходи

Відомо, що високий рівень доходів поліпшує емоційний стан людини, але лише до певного рівня. У США, наприклад, лауреат Нобелівської премії з економіки Деніел Канеман і Прінстонський економіст Ангус Дітон виявили, що після того, як рівень доходів людини зростає до 75 тис. доларів на рік, додаткові доходи, які вони вже можуть дозволити собі, не приносять значущого ефекту на емоційний стан людини.

Цей висновок можна розглянути на прикладі Сінгапуру. Це країна є однією із найнижчим рівнем безробіття та найвищим ВВП на душу населення у світі. Однак ця країна виявилася першою у списку "беземоційності".

Це дослідження показує, що для того, аби відчувати позитивні емоції, або позбавитися негативних, не обов'язково мати більш високі доходи.

Фото з whatafy.com, weeklyscoops.wordpress.com

Реклама:

Головне сьогодні