Учені вирахували: півторарічний малюк за день "намотує" понад 4 кілометри

— 26 листопада 2012, 17:30

Такі цифри отримали дослідники з Університету Нью-Йорка в результаті спостереження за 130 хлопчиками та дівчатками, які розважалися на спеціальному ігровому майданчику. Для порівняння ще за 15 учасниками вчені спостерігали в них удома.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Ті з діток, які на момент експерименту вже добре ходили, на годину встигали зробити по 2368 кроків та при цьому 17 разів упасти, причому один бідолаха-піддослідний примудрився зробити це 69 разів.

Важливо, що малята, які були вдома, й ті, хто грався на майданчику, рухалися однаково жваво, отже, приголомшливі результати не можна списати на збудження малих учасників від нового оточення та іграшок.

Навіть урахувавши, що дитина є активною протягом половини часу свого неспання, вчені отримали вражаючу цифру – 4,18 кілометра на день.

Кількість кроків, які щодня робить малюк, вражає, але й інші щоденні здобутки дитини надзвичайно великі та важливі, каже професор психології Карен Адольф.

Дитина, яка живе в родині середнього класу, за перші три роки життя чує понад 30 мільйонів слів, до 2 місяців виконує понад 2,5 мільйонів рухів очей, а до трьох із половиною місяців – від 3 до 6 мільйонів, свідчить науковець.

Реклама:

Головне сьогодні